Skaffa dörrar som extra brandskydd

Om du är orolig för brand eller bor i ett äldre trähus kan det vara smart att satsa på finare dörrar som en del av husets brandskydd. På vilket sätt kan dörrar hjälpa vid en brand? De kan hålla elden i ett rum eller del av huset, så hinner inte lika mycket brinna upp. Ett praktiskt sätt att bevara och skydda både hus och människor.

Skaffa bra innerdörrar

Har du dörröppningar utan dörrar? Eller lite tråkiga dörrar som hängt med sedan 70- eller 80-talet? Utan vare sig historiskt värde, skönhet eller patina. Då är det läge att skaffa nya innerdörrar. Dörrar fyller flera funktioner: det är skönt att få stänga dörren för att sova, vara ifred eller stänga ute ljud. Men dörrar kan också hjälpa till vid en brand, då du kan stänga in elden och på så vis ha möjlighet att rädda mer av bostaden. Gillar du en mer öppen planlösning kan du satsa på skjutdörrar. Då stänger du snabbt vid behov, utan att dörrarna syns i vanliga fall. Köp en skjutdörr eller vanlig trädörr hos GK Door som har egentillverkning av massiva innerdörrar i furu, målat och ek i Sverige.

Dörrar – ett extra brandskydd

En dörr är faktiskt ett brandskydd: om det börjar att brinna i ett rum så tillförs det mer syre om dörren är öppen. Genom att snabbt stänga dörren har du större chanser att minska brandens spridning. Om du har en öppen planlösning kan elden härja fritt. Då kan en skjutdörr vara ett smart alternativ – dörren vare sig syns eller märks, förrän du väljer att stänga den. Även om det är fint med dörrposter utan dörrar, så kan det ändå vara skönt att kunna stänga till. Om barnen ser en film på tv:n, så kan du ändå sitta i köket och läsa eller arbeta utan att störas. Med en skjutdörr behåller du det snygga öppna rummet, men kan också stänga.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Misabsprinkler.se – Texter och info om brandskydd