Brandskydd för hemmet

Allt fler brandrelaterade olyckor sker i våra privata hem. Detta är skrämmande fakta, och det finns många olika anordningar som minskar risken för att en påbörjad brand utvecklas till en katastrof. Det är dock många av oss som slarvar med dessa billiga försäkringar som faktiskt kan innebära skillnaden mellan liv och död. De ökande antalet olyckor bör vara en väckarklocka som gör oss mer medvetna om våra val. Här får du några enkla tips och råd på vad som vad som kan vara bra att tänka på och vilken utrustning som alltid är bra att ha hemma.

Tips för att undvika bränder

Allt fler omkommer i bränder, vilket är fruktansvärt. Genom några enkla anordningar har vi dock möjlighet att kunna stoppa branden innan den sprider sig. Först och främst ska man se till att ha bra brandvarnare utspridda i hemmet, och att även kontrollera dessa med jämna mellanrum. Många kopplar gärna ur dessa om de börjar ljuda vid matlagning, men det är otroligt dumdristigt att göra det. Man bör också ha godkända brandsläckare i hemmet, gärna en i pulverform och en med vatten. Brandfilt är också en klok investering. Lär gärna barnen en rutin om vad som gäller om olyckan är framme och träna på den rutinen med jämna mellanrum.

Hur kan man förebygga bränder?

Det är inte bara tända levande ljus som glöms bort som orsakar bränder i våra privata hem. Det kan också handla om vanliga fel på elektriska apparater som används dagligen. Av den anledningen är det en bra idé att alltid dra ur stickkontakter på det som inte används. Rökning inomhus, främst i sängen, är en bidragande faktor till bränder med dödlig utgång. Om man är rökare bör man ta som vana att enbart röka utomhus. Felkopplingar av elektriska maskiner är också en något att se upp med. Man bör alltid ta hjälp av en kunnig och utbildad elektriker vid inkoppling av nya maskiner.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Misabsprinkler.se – Texter och info om brandskydd