Är du en av de många som är rädd för brand i hemmet? Risken är kanske inte helt överhängande, men det finns många anledningar att skydda sig. Speciellt runt jul och nyår är brandrisken högre då man gärna eldar i kaminen, avfyrar fyrverkerier och har ljus tända lite varstans i hemmet. Då är det bra att veta lite hur en brand kan uppstå och hur du kan skydda dig själv och informera dina nära om det.


Fire In An Old BuildingVad du kan göra i förebyggande syfte

När det handlar om eld så finns det inte så mycket man kan göra när det väl har brutit ut, om man inte är en brandman förstås, men faktum är att det finns en hel del du kan göra i förebyggande syfte. Steg ett är självklart att ha en aktiv brandvarnare hemma. Många missar detta steg och glömmer att sätta upp den eller att sätta i batterier. En annan viktig sak här är att också se till att det finns en brandsläckare eller brandfilt hemma som ligger nära till hands och inte är instängd i till exempel någon källare, garderob eller uthus. En annan sak är att se till att ha bra grannsamverkan och att andra grannar också har brandvarnare, speciellt om du bor i lägenhet eller hus med dina grannar väldigt nära eller till och med vägg i vägg.

Förvaring på annan plats

Om du är orolig för dina ägodelar kan du alltid hyra förråd på en annan plats och ställa dem där. Det kan vara extra bra för saker som har sentimentalt värde, brinner lätt eller är arvegods, till exempel gamla dagböcker, tavlor eller liknande, som du inte använder i vardagen men som du är extra rädd om. Att ha dessa saker på annan plats försäkrar dig om att även om det skulle uppstå en brand hos dig eller närliggande hus så är dessa saker du förvarar i ett förråd säkra. Det finns många sätt att göra detta på genom magasinering Värnamo, olika tjänster för förråd och containrar med mera.

 

Sista viktiga tips

För att skydda dig från brand: tänk på att alltid släcka ljusen innan du går hemifrån och gör det till en rutin att alltid blåsa ut ljusen när du är den sista att lämna rummet. Blås hellre ut ljusen en gång för mycket än en gång för lite. Brand tar sig väldigt lätt och du får sällan en andra chans.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Misabsprinkler.se – Texter och info om brandskydd