Lag på brandvarnare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vill du se till att din bostad är så säker som möjligt? Då är det smart att investera i några produkter som kommer göra att du kan sova gott om nätterna. En av de viktigaste säkerhetsinvesteringarna är en brandvarnare. En brandvarnare kan rädda liv och även se till så att egendom inte förstörs. Med tanke på hur effektivt en brandvarnare skyddar människor borde det vara något som alla människor har på flera ställen i sitt hem. Många frågar sig om det finns en lag på brandvarnare.

Lag eller råd?

Vad är det som gäller när det kommer till brandvarnare? Det finns ingen allmän lag om att alla bostäder ska ha en brandvarnare, men därmot finns det råd och krav i olika föreningar. Myndigheterna rekommenderar alla att ha brandvarnare i sitt hem och det är upp till bostadsföreningarna att se till att detta följs. Det är många som struntar i råden eller som glömmer att byta ut varnaren då och då. En brandvarnare håller länge men ska kvalitetstestas regelbundet så att du kan vara säker på att du verkligen har Brandskydd i din bostad. Beroende på märke kan behöver de bytas var femte eller tionde år.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Misabsprinkler.se – Texter och info om brandskydd